Història

Home / Qui som / Història
HISTÒRIA

Els inicis de
Catà Germans

Els inicis de Catà Germans es remunten als anys 50 quan el seu fundador, Jaume Catà Mitjans , va començar el seu camí professional com a aprenent de mecànic. Aquests principis li van valdre per aprendre a realitzar pràcticament totes les feines imaginables dins de un taller mecànic, molt sovint solucionant problemes basant-se en la imaginació i l’experiència, a falta de mitjans tècnics.

Any 1958

L’any 1958, Jaume Catà va fundar la seva pròpia empresa dedicada principalment a la fabricació de material per avicultura i ramaderia, servint-se del sobrenom “Catà Germans” i realitzant també treballs de serralleria i peces metàl·liques, activitat aquesta última, que esdevindria amb el temps en l’activitat principal de l’empresa.

Any 1965

Al 1965 es construeix la primera nau pròpia a Llorenç del Penedès, ubicació que, en diferents fases d’ampliació, mantindran fins l’any 1976 que es traslladen a les noves instal·lacions al Priorat de Banyeres, ubicada en una zona estratègica per la excel·lent comunicació a tot el territori.

Any 1966

L’any 1966, arrel del seu matrimoni amb el Jaume, s’incorpora a l’empresa la Teresa Boada, que serà un dels puntals i gestionarà la comptabilitat al llarg de més de 45 anys.

Anys 1980

La introducció cap a finals dels anys 80 d’una de les primeres punxonadores CNC del territori, i amb els anys d’experiència en el sector amb màquines convencionals, Catà Germans inicia progressivament una nova etapa amb una constant inversió en maquinària d’última generació i en programes informàtics conjuntament amb la continua formació dels seus operaris.

Any 1993

A l’any 1993, i amb el recolzament del seu fill gran Carles que ja estava vinculat a l’empresa des del 1982, neix Catà Germans S.L. Les dues empreses treballaran conjuntament evolucionant cap al sector de subcontractació en la fabricació de peces metàl·liques.

Any 2000

L’any 2000 l’empresa introdueix, entre d’altres, el procés de tall amb làser que permet ampliar les possibilitats de fabricació,tant amb qualitat com amb rapidesa, procés que han anat renovant constantment per poder oferir sempre la última tecnologia als clients.

Any 2012

Amb la jubilació del Sr. Jaume Catà l’any 2012, Catà Germans S.L absorbeix el volum total de les dues empreses que amb la segona generació totalment integrada passa a ser dirigida pels seus fills Carles, Gabriel i Marina.

Actualitat

Actualment la seva activitat principal és la fabricació de peces metàl·liques a partir de xapa i tub amb processos com el tall per làser, plegats i punxonats entre molts altres, i té com a objectiu ser una empresa àgil i flexible capaç d’adaptar-se a les necessitats dels clients i estar sempre en continua evolució.